Festen

Festen er nok den vigtigste del af din konfirmation

Du skal finde ud af, hvor festen skal holdes, og hvad I skal have at spise. Derudover består festen som regel af en række taler, underholdning og sange. Du kan også vælge selv at holde en tale, eller skrive en sang, men du skal selvfølgelig ikke stå for det hele selv. Her kan du finde inspiration til alt det, der skal planlægges og gøres til din konfirmationsfest. 

Huskeliste til din konfirmation

Konfirmationsindbydelse

Uanset om du vil holde en lille eller en stor fest, så få sendt dine konfirmationsindbydelser ud i god tid, så du er sikker på, at alle dine gæster har mulighed for at komme. Det ville være ret øv, hvis din søde kusine ikke kunne komme, fordi du var for sent ude.

Konfirmationsønskeliste

I stedet for dine gæster skal ringe og spørge dig, hvad du ønsker dig i konfirmationsgave, så send en ønskeliste med i

. Det kan måske være svært at vide, hvad du skal ønske dig i konfirmationsgave, så brug noget tid på at søge på nettet eller prøv at spørge dine veninder, hvad de ønsker sig. Det kan være, at du vil spare sammen til en eventyrlig rejse og derfor ønsker dig penge, men det kan også være, at du har set en megasød halskæde, som lige er dig.

Konfirmationslocation

Location er nok en beslutning, som dine forældre skal være ret meget ind over, men derfor kan I sagtens sætte jer ned og tale om forskellige idéer. Det kan være, at det er hyggeligst at holde det derhjemme, eller det kan være i et telt i haven, men det kan også være, at I skal kigge på forskellige slags festlokaler. Du kan både kigge i lejlighedsforeninger, i havne eller på skoler. Der findes mange muligheder.

 


Foto: Shutterstock

Konfirmationsborddækning

En ting, som kan være med til at gøre din fest personlig, er borddækningen og pynten. Du kan vælge at gå efter pynt i din yndlingsfarve, eller måske er du til temafester, hvor der er masser af muligheder for at gøre din fest helt unik. Om du er til havefest eller Hollywood-glam, så er en temafest altid sjovt.

Konfirmationstale

Der er en helt særlig ting, som du selv skal have styr på til din konfi-fest. Nemlig en takketale eller sang til din familie. Hvis du er lidt nervøs, så sørg for at få styr på talen i god tid, så du kan øve dig lidt. Det hjælper med at få styr på sommerfuglene i maven. HER kan du få tips til at holde en god tale.

Konfirmationsvenner

Det er en supersød idé at give en lille gave til dine venner og veninder, der også er blevet konfirmeret. Giv dem en smuk, rød rose, eller skriv et lille personligt kort til dem. De vil smile så stort, fordi du har tænkt på dem.

Konfirmationstakkekort

Din konfi-dag har været super, og du har fået de fedeste gaver ever. Så husk lige at sende et takkekort til dine gæster, så de ved, hvor glad du er for deres gaver. Det vil helt sikkert gøre dem glade. 

Indholdet fortsætter under annoncen

4 tips til din konfirmationsfest:

  • Start med at lave en gæsteliste, så du har en idé om, hvor mange der skal være plads til, når du skal finde et lokale.
  • Overvej, om du vil have et tema til din konfirmation. Det kan være et helt gennemført tema som for eksempel ”Hawaii” eller ”fodbold”. Det kan også være du bare vil have et farvetema, som du kan pynte op efter.
  • Vælg en toastmaster. Altså en person, der sørger for at holde styr på alle indslagene til din konfirmation. Det kan være din bror, moster, onkel eller hvem du lige synes, passer til rollen. Husk at fortælle gæsterne, hvem der er toastmaster, hvis de har et indslag.
  • Send invitationerne ud i god tid, så du får flest mulige af dine gæster med.

Er du i tvivl om, hvordan dine invitationer skal være? Lad dig inspirere af Anna og hendes konfirmation her: