Konfirmationsmenu

10 desserter til din konfirmation

Er du på jagt efter den helt rette dessert til din store dag? Jagten stopper her, for vi har samlet de 10 allerbedste desserter til konfirmationen.

Når du skal konfirmeres, er der virkelig mange ting at tænke på, og det kan især være lidt uoverskueligt at komme i gang med at planlægge maden. Heldigvis skal du jo ikke stå for det hele selv – dine forældre er jo også med til at holde festen. Men der er nu noget helt særligt ved desserten som gør, at den er virkelig sjov at lave selv. Det er nemlig desserten, som du kan være allermest kreativ med, så her kan du virkelig vise, hvem du er – ligegyldigt om du ikke har prøvet det før eller er SÅ bageglad, at du burde være med i "Den store bagedyst". I denne artikel får du inspiration til forskellige desserter, du kan vælge at servere. Mums! 

Desserter til din konfirmation

Desserten bliver sat på bordet, hvis der er en anledning, der skal fejres eller hvis man skal hygge lidt ekstra – og det er jo lige præcis dét, der skal ske, på din store dag. Desserter kommer også i vanvittigt mange former, smage og indpakninger, og der er stor forskel på, hvad folk bedst kan lide til dessert: Nogle er mest til is, andre til en god brownie og en tredje er mest til ostebord.

Det vigtigste ved desserten til din konfirmation er dog, at det er den, DU bedst kan lide. Derfor kan du spørge dig selv, når du planlægger menuen: Hvad er min yndlingsdessert? Og går den at lave til så mange mennesker? Kan jeg måske endda lave den selv, eller med hjælp fra mine forældre eller veninder? 

Læs også: 10 forretter til din konfirmation  

Efter en lækker middag har maven lyst til noget sødt, og derfor kan man næsten ikke planlægge sin konfirmation, uden at der skal være en lækker dessert på menuen. Desserten skal altså gerne indeholde noget sødt, og det kan være alt fra sødt mad til en form for marcipan, kage, is eller chokolade.

Præsentationen af desserten er mindst ligeså vigtig. Når man hører eller læser om, hvilken dessert du serverer, skal det helst få mundvandet til at løbe – det er nemlig dét, der gør det muligt at overvinde mætheden fra forretten og hovedretten og giver lyst til at spise liiidt mere.

Sidst er det vigtigt, at desserten er anrettet så alt ser lækkert og pænt ud. Det er synet af desserten, der skal få mundvandet til at løbe.

Tip! Pynt din dessert med små, spiselige blomster, for at give retten et ekstra fint udtryk.  

Test dig selv: Hvad skal der på din konfirmationsmenu? 

Vær kreativ

Det er også ved desserten – ligesom ved forretten – at du kan få lov til at være kreativ, hvis du kan lide at lave mad. Desserten kan følge det tema, du kører til din fest. Det kan være din yndlingsdessert, som du også synes, at alle dine gæster skal have glæde af. Det kan være, du kan følge farvetemaet på borddækningen, eller du kan være kreativ med en smuk eller sjov anretning. Mulighederne er mange, det handler bare om at bruge din fantasi!

Tip! Hvis du er vild med kage, og slet ikke kan vælge, hvilken det skal være, så kan du lave et fint kagebord, hvor du bager en masse fine cupcakes, kanelsnegle, lagkage, små chokolademousse i glas, cheesecakes eller brownies. Lækkert!

Sådan finder du den perfekte dessert

Der er flere ting at tænke på, når du skal sammensætte den helt rigtige menu til din store dag. Her er et par tips: 

  • Prøv at få desserten til at passe til det tema, du kører til din konfirmation.
  • En lille huskeregel er, at desserten skal være sød – men den må også gerne indeholde andre ingredienser, som for eksempel lakrids eller sure frugter for at skabe balance.
  • For at gøre din konfirmationsfest mere personlig, må det meget gerne være en dessert, som du selv er helt vild med.
  • Ingredienserne må gerne være friske og farverige, så desserten er flot og skaber en wow-effekt for dine gæster – det er jo den sidste ret, og den sætter prikken over i’et på din konfirmationsmiddag.
  • Desserten skal ikke være alt for stor, for dine gæster er garanteret allerede ret mætte efter den hovedret, du har serveret inden.
  • Anret desserten, så alt ser lækkert og indbydende ud.

 

Tip! Hvis du vælger at lave din yndlingsdessert – eller måske et kagebord – vil det være en superfin detalje, hvis du afslører opskriften til dine gæster. Det kan være bag på et lille menukort, eller oppe ved dessertbordet på fine DIY-kort. 

Læs også: 10 hovedretter til din konfirmation

10 desserter til din konfirmation

Det er helt forståeligt, hvis du har brug for inspiration til desserten. Derfor har vi her samlet 10 rigtig gode opskrifter. Portionerne er til 4-20 personer, så du skal bare gange ingredienserne op med, hvor mange personer, I bliver til festen. Se de 10 lækre opskrifter i galleriet her:

10 desserter til din konfirmation