Konfirmationsmenu

10 forretter til din konfirmation

Jagten på en lækker og nem forret til din konfirmation stopper her. For vi har samlet de 10 allerbedste forretter til din fest.

Når du skal konfirmeres, er der SÅ mange ting at tænke på. Men bare rolig - det er jo ikke alt, du selv skal stå for. Menuen er for eksempel et element i festen, som du kan planlægge i samarbejde med dine forældre. De har sikkert også en mening om det, selv om det jo er allervigtigst, at I vælger en menu, du synes passer til din stil. I denne artikel får du inspiration til forskellige forretter, du kan vælge at servere. Så du skal sådan set bare vælge. Mums!

Forretter til din konfirmation

En forret er ikke bare en forret. Forestil dig det her: Dine gæster sætter sig forventningsfuldt ned ved bordet, du er omgivet af familie og venner, snakken er i gang, og stemningen er i top. Forretten til din fest bliver serveret, og det er her, alle skaber sig det første indtryk af, hvordan resten af middagen og festen kommer til at være. Det er nemlig ved forretten at stemningen rigtig sættes, og derfor er det også her, du kan få lov til at være kreativ, og vise hvem du er. 

Test dig selv: Hvad skal der på din konfirmationsmenu?  

Det sværeste ved at skulle servere en forret, er at finde ud af, hvad det skal være. Det er nemlig ikke hvad som helst, som fungerer til forret. For forretten og hovedretten skal helst passe rigtig godt sammen. Hvis du har planer om at lave DIY-tema med hjemmelavet pynt, indbydelser og mad, så er der heldigvis rigtig meget inspiration at hente her på konfirmation.dk.  

Tip! Er du vild med hummus, pølsehorn eller pastasalat? Lav små retter som en lille appetizer til dine gæster, hvis der går et stykke tid, fra de kommer til festen, til I skal have mad. Ved siden af kan du lægge et kreativt lille opskriftkort, hvor du deler din yndlingsopskrift med dine gæster. De her snacks kan også fungere som forretten, hvis du planlægger en helt afslappet og uhøjtidelig konfirmation.  

Læs også: Inspiration til den fineste borddækning til din konfirmation 

Billede: Shutterstock

Billede: Shutterstock

Vær kreativ

Det er også ved forretten – ligesom med desserten – at du kan få lov til at være kreativ, hvis du godt kan lide at lave mad. Forretten kan følge det tema, du kører til din fest. Det kan være din yndlingsforret, som du også synes, at alle dine gæster skal have glæde af, eller du kan være kreativ med en smuk eller sjov anretning. Mulighederne er mange, det handler bare om at bruge din fantasi! 

Tip! Pynt din forret med små, spiselige blomster for at give retten et ekstra fint udtryk. 

Sådan finder du den perfekte forret

Der er flere ting at tænke på, når du skal sammensætte den helt rigtige menu til festen. Her er et par tips:

  • Prøv at få forretten til at passe med hovedretten i både farver og smag.
  • En lille huskeregel er, at der ikke skal være de samme ingredienser i begge retter - skab variation.
  • For at gøre din konfirmationsfest mere personlig, må det meget gerne være en forret, som du selv er helt vild med.
  • Ingredienserne må gerne være friske og farverige, så forretten er flot og vækker appetitten.
  • Forretten skal ikke være alt for stor, da der skal være plads til hovedret og dessert.
  • Anret forretten, så alt ser lækkert og indbydende ud. 

Tip! Hvis du vil skabe en ekstra hyggelig stemning, kan det være en idé at servere forretten på store fade. Det kan være sushi eller små tapasanretninger som gør, at dine gæster skal deles og hygge om den lækre mad. 

Læs også: Konfirmation: Find dit fest-tema 

10 forretter til din konfirmation

Det er helt forståeligt, hvis du har brug for inspiration til forretten. Derfor har vi her samlet 10 rigtig gode opskrifter, som måske kan blive den perfekte til din konfirmation. Portionerne er til 4-20 personer, så du skal bare gange ingredienserne op med, hvor mange personer I bliver til festen. Se de 10 lækre opskrifter i galleriet her:  

10 forretter til din konfirmation