Borddækning

Inspiration: Lyserød bordpynt til din konfirmation

Få tips og gode idéer til lyserød bordpynt til din konfirmation, som du selv kan lave. Det er nemt og gør din fest girly på din helt egen måde.

Er du en ægte girly girl, eller ønsker du bare et lyserødt udtryk til din konfirmation? Så kan du sætte prikken over i’et på dit tema med det fineste lyserøde bordpynt. Den gode nyhed er, at det faktisk er ret nemt at lave sin egen bordpynt til konfirmationen.

Bordpynten til din konfirmation er en vigtig del af det tema, du kører, fordi det er her, dine gæster opholder sig mest og dermed pynten, de lægger mest mærke til. Derfor er det en god idé, at du tænker over dit farvetema som noget af det første, når du planlægger din konfirmation. På den måde kan du nemlig få både indbydelser, borddækning og resten af festen til at gå op i en højere enhed. Her får du en masse inspiration til, hvordan dit konfirmationsbord kan se ud. 

Blomsterbord

Der er ikke noget, som kan pifte et festligt bord op, som blomster kan. Når du kører lyserød borddækning til din konfirmation, er det derfor en god idé at gå all in på blomsterdekorationerne og lave nogle smukke buketter af dine yndlingsblomster i lyserøde farver.

For et rigtig smukt DIY-udtryk kan du gemme tomme flasker og glas fra syltetøj, oliven eller pesto. De gør sig supergodt som vaser for små blomster. Drømmer du om en afslappet og romantisk havefeststemning, kan du stille mange forskellige blomster i glas og vaser af forskellige størrelser på bordet, men hvis du har en mere klassisk stil til din konfirmationsfest, kan du samle glasflasker i samme størrelse og stille en enkelt rose i hver.

Tip! Hvis du vil gå helt all in på det lyserøde tema, kan du spraye glassene med glimmer eller male en enkelt stribe i lyserød for at gøre dem endnu finere. Sådan nogle små, fine glas kan også bruges som stager til fyrfadslys.

Foto: Shutterstock

Lyserøde lys

Lys skaber stemning og hygge, og derfor er stearinlys et must på dit konfirmationsbord. Du kan have dem som små fyrfadslys rundt omkring, som lange, tynde stearinlys i flotte flerarmede lysestager eller som bloklys i forskellige størrelser og farver.

Lysene bliver nemt en del af din bordpynt, hvis du holder dem i samme farvetema. De kan stilles på små fade med sand, glimmer, sten eller blomster i eller på en udklippet sommerfugl, blomst eller cirkel af glimmer-pap eller blondestof. Desuden kan bloklys også pyntes, så de passer til resten af dit tema. Du kan pynte dem med små ”diamanter”, udklippede sommerfugle, fine bånd eller med glimmerlim. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Tip! Hvis du vil have en lidt eksotisk stemning på konfi-bordet, kan du fylde nogle store glasskåle med vand og købe nogle runde lys, som kan flyde. Sæt dem forsigtigt ned i vandet og tilføj eventuelt nogle lyserøde blomster i vandet.

Seje servietter 

Servietterne gør meget for din borddækning, og her kan du virkelig også være kreativ! Vælg nogle fine, lyserøde servietter, og fold dem flot. På den måde bliver de til bordpynt i sig selv – intet er kedeligere end flade servietter, der er gemt væk til den ene side. Vi har samlet et par forslag til, hvordan du kan folde servietterne her:

 • Flower
  Blomsten fanger øjet og skaber højde på bordet på en superfin måde. Se hvordan du laver den her.
 • Asia
  Denne måde at folde servietten på er ikke den nemmeste i verden, men den er virkelig pæn! Det kræver nok, at du øver dig i forvejen, eller får nogle til at hjælpe dig med at folde servietterne. Guide her. 
 • Mable Leaf
  Bladet her er supernemt at folde og ser så fint ud på tallerkenen ved siden af flotte lys og blomsterdekorationer. Se, hvordan du folder den, her.
 • Sejlet
  Den mest simple måde at folde servietter på er altså også virkelig fin. Her kan du bruge to forskellige farver servietter – en lys lyserød og en mørkere lyserød eller måske en helfarvet og en mønstret serviet. Bliv guidet her.
 • Rosen
  Tør du gå all in på blomsterteamet, så skal du lave fine rose-servietfoldninger. Den er virkelig ikke nem at lave, og det kræver, at du er forsigtig, så du ikke ødelægger servietterne. Men med lidt fokus kan du sagtens! Se, hvordan lige her.

Personlige bordkort

En vigtig del af borddækningen er selvfølgelig bordkort, så dine gæster ved, hvor de skal sidde henne. Der er ingen regler for, hvordan dine bordkort skal se ud, og du kan være lige så kreativ, som du har lyst til. Du kan enten gå den klassiske vej og bruge foldede bordkort med navn på, eller du kan gå all in og lave bordkort ud af blade fra haven, sten fra stranden, fyrfadslys eller noget andet kreativt. Alle bordkort kan du få til at matche temaet med et lyserødt strejf. Det kan være en lille lyserød sløjfe, et par lyserøde blomster, lyserød skrift eller lidt pink glitter. Få meget mere inspiration til at lave de fineste bordkort her!

Tip! Bordkortet er oplagt at få til at matche fuldstændig med den konfirmationsindbydelse, du har sendt ud. Du kan for eksempel forme bordkortene i det samme materiale, som invitationen var i, holde den i samme skrift, eller måske endda sætte små billeder af dine gæster eller af dig selv på kortene for at gøre dem ekstra personlige!

En lille teaser

Menuen er lidt af et samlingspunkt for din konfirmationsfest og noget af det, som dine gæster nok er ekstra forventningsfulde til, så hvorfor ikke gøre noget ekstra ud af den og lave små menukort til bordene? Det kan du gøre ved at lave små menukort, som enten ligger på tallerkenen, rundt omkring på bordet eller måske endda står på fine små lyserøde tavler, hvor du har skrevet menuen med kridt eller tusch. På den måde kan du få gæsternes mundvand til at løbe over den lækre menu, du har sammensat, allerede fra når de sætter sig ved bordet.

Pretty-in-pink-pynt

Hvis du har lyst til at gå all in på det lyserøde tema, kan du også pynte op med lyserøde ting som:

 • Balloner – rundt omkring bordet, hængende ned fra loftet eller sat fast på stolene.
 • Konfetti – rundt omkring på bordet.
 • Pomponer – giver det fineste girly udtryk. Du kan hænge dem over bordet eller rundt omkring i rummet. Pomponer passer desuden perfekt til den servietfoldning, som kaldes ”rosen”.
 • Guirlander – Det behøver ikke være de klassiske i mange farver, som vi pynter op med til jul. En guirlande kan også laves som en flagguirlande eller med stjerner, kvaster eller endda lyspærer! Og den skal selvfølgelig være lyserød. 
 • Sjove minder – Klip overskæg, kysmunde, prinsessekroner og sjove briller ud af pap, og lim dem fast på træpinde. Du kan også lave din helt egen fotobooth, hvis du har et godt kamera og et stativ. Stil kameraet op foran en flot – måske lyserød – baggrund, og lad dine gæster gå amok foran kameraet med dine sjove udklip. Det bliver helt sikkert nogle sjove minder, du får ud af det.
 • Billeder – Der er ikke noget, som gør din konfirmation fin og personlig, som billeder af festens midtpunkt - DIG. I dit lyserøde tema kan du printe dem ud på lyserødt papir, klistre dem på bloklys, lægge dem rundt omkring på bordene eller gøre dem til en del af din servietfoldning. Kun fantasien sætter grænser!
 • Vis, hvem du er – Det lyserøde tema viser, at du er en sej, girly type, som står ved, at du har girlpower. På samme måde bør resten af pynten også fortælle noget om, hvem du er. Kan du godt lide smykker og glam, så drys små plastikdiamanter rundt på dugene. Elsker du hjerter eller stjerner, så find på noget sejt pynt i formene. Er du en glimmerpige, så gå amok med lyserød glimmer. Og er du til det helt klassiske tema, så hold farverne i en støvet rosa. Pynter du op med det, DU godt kan lide, bliver det klart, at det er DIN fest.

Tip! Lav dit eget hashtag til din konfirmation, og bed gæsterne om at bruge det, når de lægger billeder ud fra festen. På den måde er det meget nemmere at finde billederne bagefter. Husk at tænke over, at det skal være lidt unik, så drop #konfirmation2018 og gå i stedet efter noget, ingen andre har brugt - for eksempel #emmasmegasejekonfifest. 

Foto: Shutterstock

 

Her sidder konfirmanden!

Find en gammel, flot stol, som du gerne må male på, og mal den i den lyserøde farve, du har valgt som temafarve til din fest. Stil den ved din plads lige ved bordet, så ingen er i tvivl om, hvor dagens hovedperson sidder. Hvis du ikke lige har en gammel stol, eller dine forældre ikke vil have, at du maler på møblerne, kan du også dekorere din stol ved at binde tyl i en stor sløjfe omkring ryglænet.

Foto: Shutterstock

Gaver til dine gæster

Når nu alle dine gæster kommer med fine gaver til dig, ville de helt sikkert blive glade, hvis du også har sørget for lidt ekstra til dem. En lille godtepose ved hver tallerken er en virkelig fin detalje, hvor du selv kan være helt kreativ med dit lyserøde tema. Køb for eksempel små, gennemsigtige kugler, som du kan putte lyserødt slik i, og bind en lyserød sløjfe omkring. Eller lav små goodiebags i rosa, og put hjemmelavede godter i.

Tip! Blonder og sløjfer er supernemt at arbejde med og gør bare alle DIY-projekter lige lidt finere. Bind en sløjfe eller blondesnor rundt om dine små gæste-gaver, og lad dem være en vigtig del af din fine bordpynt.