Indbydelser til konfirmation

DIY: Sådan laver du flotte indbydelser til din konfirmation

Det er faktisk slet ikke svært at lave flotte indbydelser til din konfirmation. Find saksen frem fra skuffen og få inspiration til sjove og anderledes indbydelser lige her.

Det er ret fedt at åbne en kuvert med en sjov og anderledes indbydelse, når man bliver inviteret som gæst. Og du kan faktisk selv lave både sjove og pæne indbydelser med lidt fantasi og kreative fingre. Flotte indbydelser giver din konfirmation et unikt og personligt præg allerede før festen er gået i gang. Så overrask dine gæster med en indbydelse, som afspejler dig og din personlige stil. Få fifs og inspiration til farver og materialer i denne artikel. Og find ikke mindst ud af, hvad du skal skrive i indbydelserne.

Personlige indbydelser

En personlig måde at lave en indbydelse på er at få taget et sødt billede af dig, som viser, at du bare glæder dig helt vildt meget til din konfirmation. Det billede kan du enten få fremkaldt eller printe ud. Bag på det kan du så skrive selve indbydelsen. Du kan også gå all in på et skørt billede, som virkelig afspejler din personlighed. Det er helt op til dig og din fantasi.

Læs også: Her kan du holde din konfirmationsfest

Sjove indbydelser

Vidste du, at du kan få din helt egen magasinforside? Eller en herrefed filmplakat? Det kan du, og det er en megasejt at bruge til indbydelser. På nettet kan du finde masser af sider, som nemt og hurtigt kan lave en filmplakat eller magasinforside specielt til dig, hvis du bare finder de billeder, som du gerne vil bruge og uploader dem på hjemmesiden. Bagefter kan du redigere teksten, så der for eksempel kan stå ”Årets film: Malenes seje konfirmation”, hvis du laver en filmplakat. På magasinforsiden kan du skrive ”Konfirmationsmagasinet” som magasinets navn, og så lave nogle overskrifter a la ”Kasper afslører: Her er datoen for årets største fest”. Brug din fantasi til sjove tekster.

Foto: Shutterstock

Glamourøse indbydelser

Hvis du godt kan lide lidt Hollywood-stemning, så kan du nemt lave en invitation, som har stil, klasse og glamour. Nemlig et VIP-kort til din fest. Klip et stykke tykt papir ud og skriv med tusch: ”VIP”. Lav et hul i midten af den brede side i toppen af papiret, og sæt en snor i, så dine gæster kan have kortet rundt om halsen. Bag på kan du så skrive, at dine gæster er inviteret til din eksklusive konfirmationsfest. Det spreder da en hel del coolness hjem til dine gæster. 

Foto: Shutterstock

Den kreative indbydelse

Hvis du er krea-typen, som godt kan lide at lave ting fra bunden, så skal du helt sikkert gøre det. Du skal bare bruge noget flot papir eller pap, lim, stof, sten, bånd, eller hvad du ellers har lyst til at bruge til dine indbydelser, og så er det bare i gang. Hvis du har et farvetema til din fest, så er det oplagt at bruge de farver i din indbydelse også. Hvis du har brugt billeder på dine bordkort, kan du måske klippe et kamera ud af pap, og så skrive invitationen bag på. Så er der en rød tråd mellem din indbydelse og fest.

Nemme indbydelser

Hvis du ikke er den kreative type, og ikke helt orker at skulle bruge superlang tid på at lave indbydelser, så kan du stadig godt lave en kreativ indbydelse. Der findes vildt mange hjemmesider, hvor du nemt og hurtigt kan lave en invitation. Du skal bare vælge farve, billeder og tekst - og så printe til sidst.

Læs også: Sådan laver du flot bordpynt

Hvad skal der stå?

Hvis du er i tvivl om, hvad der egentlig skal stå i en indbydelse, så har vi samlet de vigtigste informationer, som skal med i din tekst.

Modtager

Det er ret vigtigt, at du får skrevet adressen og navnene rigtigt, så indbydelsen når frem til de rette mennesker. Det ville være ærgerligt, hvis du manglede nogle gæster, fordi de aldrig havde modtaget indbydelsen.

Anledning 

Du skal selvfølgelig huske at skrive, at det er din konfirmationsfest!

Tidspunkt

Det er også ret vigtigt, at dine gæster ved, hvornår de skal komme til din fest, så I ikke skal sidde og vente på at spise mad i flere timer, fordi folk bare kommer dumpende ind.

Sted

Det bliver svært for gæster at møde op, hvis de ikke ved, hvor de skal være. Hvis du har nogle familiemedlemmer, som du gerne vil have med i kirken, så skriv tidspunktet og kirken adresse i deres invitationer, og ellers skriv adressen på dit festlokale.

Svarfrist

Da der sikkert skal laves mad og købes drikkevarer ind til mange mennesker, så er det en god idé at sætte en svarfrist på indbydelsen. Sæt den eventuelt til en måned før festen, så der ikke er stress med indkøb og bordplan.

Kontaktinformationer

Husk at skrive dit nummer på indbydelsen, så dine gæster kan ringe og fortælle dig, om de kan komme.

Ønskeseddel

Det er ret normalt, at man indsætter en kort og gennemtænkt ønskeliste i indbydelsen, så dine gæster ikke skal ringe til dig og have dine ønsker. Det gør det lettere for gæsterne og for dig.