Makeup

Hvordan skal makeuppen til din konfirmation se ud? Hvis du er den fødte makeup-guru, går du måske efter et rigt, smoking look, eller måske skal dit look være mere naturligt. Hvis du stadig er lidt i tvivl, kan du finde inspiration til din makeup i artiklerne på siden her. 

Foto: Shutterstock

Indholdet fortsætter under annoncen

Vælg og planlæg dit makeup-look i god tid

På dagen for din konfirmation kan du style din makeup præcis, som du vil have den, men det er en rigtig god idé at planlægge det meste i god tid, så der ikke kommer nogle overraskelser på selve dagen. Du vil gerne se bedst muligt ud på dagen – det vil vi jo alle. Din makeup kan virkelig fuldende dit konfirmationslook og kan ’make’ eller ’breake’ dine konfirmationsbilleder. Derfor skal der selvfølgelig være fuldstændig styr på makeuppen, så du kan se tilbage på nogle smukke billeder af dig selv fra din konfirmation.

Der er mange forskellige makeup-looks at vælge mellem, og det kan være svært at finde det rigtige look, hvis du gerne vil markere, at du er ved at blive voksen. Det kan være en god idé at finde en balance mellem dit hår og din makeup. Så hvis du vælger en prinsesseopsætning, der er virkelig stylet, kan du skrue ned for makeuppen. Eller du kan have en mere detaljeret og vildere makeup med en stram høj hestehale. På den måde skaber du en balance i dit konfirmationslook, og du fremhæver stadig din naturlige skønhed. Uanset hvilken makeup du vælger, så kræver det, at du har et godt grundlag. Derfor er det vigtigt, du passer godt på din hud.

Men det er altså sjældent, når man er teenager, at man har en helt perfekt hud. Derfor har vi samlet de bedste artikler til at få en fin hud og flot makeup på konfirmationsdagen. 

 

Hvorfor får jeg urenheder og bumser?

Vågner du ofte op med uren hud og kan ikke gennemskue, hvad der er gået galt? Så skyldes det nødvendigvis ikke din kost eller dårlig karma, men noget helt andet.

Vi har samlet 3 af hovedårsagerne til uren hud:

  1. En af hovedårsagerne til uren hud, er overproduktion af fedt i porerne. Det sker, fordi teenagere har en øget mængde af kønshormonet testosteron, som får huden til at producere den øgede mængde fedt. Det er altså bare en uheldig konsekvens ved at være teenager. Øv!
  2. En anden ting, der bidrager til uren hud, er, at dine porer kan stoppe til ved den øgede mængde af fedt, som din krop producerer. Derfor kan fedtet tilstoppe dine porer og det er faktisk det du kender som en hudorm.
  3. Den sidste grund til uren hud er bakterier. Når du får fedtet hud og tilstoppede porer, så øger det risikoen for, at bakterierne, der lever naturligt i dine porer, får bedre vilkår for at sprede sig. Derfor går dit immunsystem i en betændelsestilstand, der skal bekæmpe den øgede mængde af baktier, og det bliver så til en bums.

Urenheder eller bumser på konfirmationsdagen – hvordan undgår jeg det?  

Det kan føles som et kæmpe nederlag at vågne op på din konfirmationsdag med en bums i ansigtet. Men bare rolig, vi har lavet en hurtig guide med 3 gode råd, så du forberede dig til din konfirmation.

  1. Hvis du har tendens til urenheder eller bumser, så skal du huske at fjerne din makeup hver aften. Derefter skal du huske at rense din hud med antibakterielle renseprodukter, der kan bekæmpe bumserne hver morgen og aften inden konfirmationen.
  2. Lad være med at pille i dine urenheder! Alle de bakterier, du samler op i løbet af en dag, bliver overført til dit ansigt, når du rører ved det. Det er virkelig ikke godt for huden at blive udsat for bakterierne, da de kan forsage den urene hud. Det kan faktisk også irritere huden endnu mere, når du piller ved den, for så får huden ikke ro til at hele.
  3. Brug en god creme, som passer til din hudtype og fugter huden. På apoteket kan du få hjælp til at finde din hudtype, så du kan købe dine produkter efter de fordele og ulemper, din hud har. Hvis du har sart hud med et rødligt skær, kan det hjælpe at få en ansigtscreme, der bekæmper netop dette!

Når du har fået styr på din hudpleje, som er det vigtigste for at få en god base til din konfirmationsmakeup, er det tid til at øve dig på dit makeup-look til konfirmationsdagen. I videoen herunder kan du lære at lave den perfekte contour: