Makeup

Shine til din konfirmation: 5 makeup-tips til highlighter

Vil du gerne shine til din konfirmation? Så kan en highlighter være svaret på dine bønner. Den får nemlig huden til at gløde, og den gør dig picture perfect til alle de billeder, du skal have taget på din store dag. Vi har samlet de bedste tips til at highlighte her!

En highlighter er en lys og ofte skinnende pudder eller en creme, som du bruger de steder i ansigtet, som du gerne vil fremhæve. For eksempel på kindbenene, i øjenkrogen, ved amorbuen (v’et ved overlæberen) eller helt oppe ved brynene. Her får du de fem bedste råd til at bruge highlighteren i din makeup på din konfirmationsdag!

5 tips til den perfekte highlighter

1. VÆLG DEN RIGTIGE FARVE

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige farve i forhold til din hud. En highlighter skal nemlig helst fremhæve din hudtone og passe til den. De mest normale farver til highlighters er gylden, perlemor, koral og lyserød, men man kan faktisk også få highlighters i meget vildere farver som orange og endda sort! Det kan godt være, du skal holde dig lidt tilbage med de vilde farver til din konfirmation, så din makeup bliver så neutral som mulig, og du ikke kommer til at fortryde, når du ser dine konfirmationsbilleder.

Du kan vælge farven ud fra din huds tone. Varme farver - som fersken, koral og champagne - er supersmukke på gylden hud, ligesom perlemor, lyserød og lavendel er perfekte til den lysere hud. Prøv highlighteren på din hånd og se, om den blender fint nok ind. Hvis den har et meget hvidt skær, er den for lys til din hud. Hvis den er svær at få til at blende ind i huden, er den for mørk.

Læs også: 5 smukke læbelooks til din konfirmation

2. OVERVEJ KONSISTENS OG SHINE

Highlightere findes i rigtig mange varianter, og derfor er det vigtigt, at du kender til forskellen på dem, når du skal vælge den perfekte highlighter til dig.

En flydende highlighter giver et meget cremet look, som er rigtig fint. Den kan dog godt være lidt svær at kontrollere, og så kan den blive meget tydelig. Hvis du er garvet highlighter-bruger, så er det måske ikke en udfordring for dig, men ellers kan det godt være lidt et sats. Hvis du er god til at bruge foundation, kan det også være en idé bare at blande din foundation med et par dråber highlighter og forsigtigt duppe det på kindbenene med en finger.  

En pudder highlighter findes både i fast og løst pudder og er meget nemmere at arbejde med. Her skal du bare bruge en tynd børste og have lavet den perfekte base på din hud først. 

En cremet highlighter (ofte på en stift eller tube) fungerer perfekt, hvis du gerne vil fremhæve dine øjne og dine læber. Den kan godt være lidt svær at få til at fungere på kindbenene, men med en foundationbørste eller en finger kan du sagtens øve dig til det perfekte look. 

Der findes mange flere forskellige typer af highlighter, men de her tre er nok dem, man ser mest. Hvis du aldrig har prøvet en highlighter før, kan du for eksempel tage ind i en beauty-butik og teste de forskellige varianter og se, hvilken du er mest tryg ved at arbejde med. 

Udover konsistensen kan du også overveje, om du vil have highlighteren i mat eller shimmer. Her kan du tænke over, hvilket område du gerne vil fremhæve af dit ansigt. Føler du dig mørk under øjnene eller omkring næsen, skal du bruge en mat highlighter. Er formålet derimod at fremhæve og få glød over øjet, på dine kindben, ved læberne og i panden skal du gå efter en highlighter med shimmer finish. Shimmer highlighters findes i fast pudder, løs pudder creme og flydende. Matte highlighters fås i fast og løst pudder. Det er virkelig en smagssag, hvilken du vælger. 

Har du brug for inspiration til hvilken highlighter du skal købe, så klik rundt i galleriet herunder! 

Highlighters

3. BRUG DE RIGTIGE REDSKABER

Brug den helt rigtige børste, så du er sikker på, din highlighter bliver lagt helt præcist, eller brug highlighter i stift-form, som er let at styre. Hvis du går med pudder highlighteren, er der to typer af børster, som er perfekte til formålet: fan brushes og dome brushes. Fan brush er en meget let og blød børste, som ligner en vifte. Den giver en fin påføring, og formen på børsten passer perfekt til kindben og under brynet. Dome brushes er de børster, som er dråbeformede, og de findes i rigtig mange størrelser, som alle kan bruges til highlighting. Det vigtigste for din highlighterbørste er, at den er blød i hårene, så du ikke kommer til at se for makeuppet ud. 

Læs også: Sådan lægger du den perfekte konfirmations-makeup

4. LÆG HIGHLIGHTEREN RIGTIGT

Din highlighter bruger du for at skabe lys og glød i ansigtet og fremhæve dine bedste træk. Derfor skal den lægges på de steder i ansigtet, som lys rammer først. Du kan for eksempel lægge highlighteren på dine kindben, din næseryg, under det yderste af dine øjenbryn og en smule over overlæben.

Den matte highlighter kan du bruge under øjet, under brynene, midten af panden, på næseryggen, hagen, kindben og kæbe – alle de steder du vil løfte og fremhæve.

Shimmer highlighteren er bedst på kindben, under og over brynet, i øjenkrogen og i amorbuen (i midten af overlæben). Hvis du bruger pudder highlighter, påfører du forsigtigt highlighteren med din børste i lange strøg – ikke for meget! Creme highlighteren er til gengæld bedst at duppe på med fingrene, da det bliver nemmere at fordele på grund af varmen fra hænderne. Hvis du bruger flydende highlighter, kan du bruge fingrene eller en beautyblender (en spids svamp). Hvis du har tendens til uren hud, er det smart at bruge beautyblenderen, så du ikke får bakterier fra dine hænder op i ansigtet. Den flydende highlighter kan du blande med foundation og duppe på det sted, du gerne vil fremhæve, eller med finger, beautyblender eller foundationpensel forsigtigt duppe det oven på foundationen, hvis du vil have, at makeuppen skal være mere markant.  

Tip! Det er en god idé at øve dig på din konfirmationsmakeup inden den store dag, så du ved, hvordan du skal gøre og undgår makeup-fails. 

5. TJEK, HVAD DU HAR

Highlightere behøver slet ikke at være dyre, men inden du løber ud og køber en, kan du tjekke din samling af øjenskygger igennem. Hvis du har en lys øjenskygge, kan du nemlig sagtens bruge den som highlighter andre steder end på øjnene. Du kan endda bruge læbestifter til at highlighte med, hvis de er lyse nok, og der er lidt shimmer i. Kun fantasien sætter grænser – hvis bare du har det rigtige udstyr og øver dig på at ligge det helt naturligt og perfekt inden din store dag, skal du nok komme til at shine perfekt. 

Foto: Shutterstock