Humanistisk konfirmation

Man behøver ikke nødvendigvis at blive konfirmeret i kirken. Et alternativ til den kristne konfirmation er den humanistiske konfirmation. I stedet for at lære om den kristne tro, lærer du om livssyn og etik, som til sidst afsluttes med en ceremoni. Det kan du selvfølgelig også fejre med en fest!

Hvis du vil vide mere om hvad en humanistisk konfirmation er og hvordan det foregår, så kan du læse meget mere om det i vores artikler lige her.

Indholdet fortsætter under annoncen

Hvad er humanistisk konfirmation?

Nogle unge vælger at blive kirkeligt konfirmeret, selv om de ikke er sikre på deres religion, fordi de gerne vil være med i et konfirmations-fællesskab sammen med vennerne, og samtidig gerne vil have festen, der følger med. En humanistisk konfirmation kan være løsningen for dig, der ikke ser dig selv som troende kristen, men gerne vil have de samme gode oplevelser som en fest med familien, undervisning med vennerne og i det hele taget bare en overgang fra "barn til voksen", som man kalder det. 

En humanistisk konfirmation er et ikke-religiøst alternativ til dig, der gerne vil markere overgangen med et kursus i livssyn og etik, i stedet for i den kristne tro. Her lærer man for eksempel om værdier og menneskerettigheder.

Kurset afsluttes med en højtidelig ceremoni, præcis som den i kirken bare uden kristendommen. Du kan, ligesom til en "almindelig" konfirmation, invitere din familie med. Men i stedet for at sige ja til den kristne tro, siger du ja til troen på mennesker og din egen personlige overgang og udvikling fra barn til ung.

Når du bliver humanistisk konfirmeret, får du nemlig i et kursus som giver dig:

  • Evne til selvstændig tænkning og etisk handling
  • Indsigt i egne oplevelser, handlinger og adfærd
  • Evne til refleksion og til at stille kristiske spørgsmål
  • Bevidsthed om livssyn
  • Evne til omtanke, respekt, tolerance og til at tage ansvar.

Det betyder, at du, i stedet for at tilegne dig den kristne tro, kommer til at arbejde med og lære om fællesskab, identitet og respekt, som hjælper dig til at forstå den verden, vi lever i.

Er du stadig i tvivl om, hvordan du ønsker at blive konfirmeret? Læs om 'nonfirmation' her!