Nonfirmation

Hvis du ikke føler dig kristen, behøver du ikke at blive konfirmeret. Der findes heldigvis også alternativer til en traditionel konfirmation, som stadig fejrer overgangen fra barn til voksen. Mange vælger at holde en nonfirmation, hvis de ikke vil konfirmeres i kirken.

Her på siden kan du blive meget klogere på, hvad det vil sige at blive nonfirmeret og hvad man gør, når de andre går til præst og holder Blå Mandag.

 

Vil du gerne vide mere om, hvordan man holder en nonfirmation? Læs vores artikler på siden her! 

Indholdet fortsætter under annoncen

Hvad er en nonfirmation?

I gamle dage blev nonfirmation kaldet 'en borgerlig konfirmation', som var navnet for en ungdomsfest, som man holdte, hvis man ikke ville konfirmeres, men stadig gerne ville fejre, at man nu var ved at blive voksen. 

Der findes faktisk flere måder, du kan holde din nonfirmation på. Du kan vælge at holde en stor fest for venner og familie, men i Danmark eksisterer der også foreninger, som tilbyder alternative måder at blive nonfirmeret på. Her kan du for et eksempel vælge at gå til undervisning, der minder lidt om at gå til præst, men i stedet lærer man om livssyn, refleksion og andre emner, som giver dig nogle af de samme ting, som præsten ville have gjort – bare uden kristendom og kirke. Når dine venner holder konfirmation i kirken, holdes der en fælles fest for de elever, som har været med til undervisningen, og det er en ceremoni på linje med gudstjenesten i kirken.

Konfirmation og nonfirmation har det tilfælles, at det er en fejring af, at du går fra at være barn til at være voksen, og den overgang behøver ikke at være forbundet med religion. 

Har du besluttet dig for at blive nonfirmeret og har brug for hjælp til din nonfirmationsfest? Læs mere her!