Kristen konfirmation

Det skal du huske i kirken til din konfirmation

Der er ingen grund til at starte dagen for din konfirmation med megastress. Så inden du tager mod kirken, så kig lige på denne huskeliste, så du undgår dumme kriser.

Du står i kirken, alle dine klassekammerater er samlet, og i baggrunden spiller kirkens klokker ind til din konfirmation. Du kigger ned ad benet, og åh nej. Dine strømpebukser er løbet, og du har selvfølgeligt ikke husket at tage et ekstra par med i tasken. Men bare rolig. Denne huskeliste sørger for, at du kan tage mod kirken med helt ro i maven.

Læs også: Huskeliste til din konfirmation

Foto: Shutterstock

Inden kirken

Kom til tiden

Superpinligt! Du er kommet for sent ud af døren, og du må luske dig ind i kirken med din familie, imens præsten taler. Undgå stress og sørg for at møde i kirken på det tidspunkt, som præsten har givet dig. Det er rimelig ufedt, hvis du starter din store dag ud med at komme for sent.

Nødhjælpstaske

Du skal for alt i verden undgå kriser, som du ikke kan redde, når du er taget hjemmefra. Så pak en håndtaske, hvor du husker lidt nødhjælp.

Er du dreng, så kan det være en idé at huske et par solbriller, en læbepomade, en lille deodorant og din telefon, så du kan tage billeder med alle dine kammerater efter gudstjenesten.

Er du pige, så sørg for at have en taske med et par ekstra strømpebukser, pudder til at friske makeuppen op, din lipgloss, en pakke servietter og en tampon eller et bind, hvis det er den tid på måneden eller lige op over. Så undgår du irriterende kriser, som kan ødelægge din dag.

Det skal dine forældre huske

Selv om det er din dag, og du ikke skal stresse rundt, så vær lige helt sikker på, at mor og far har husket de ting, som de skal have med i kirken. Det ville være meganederen, hvis de for et eksempel glemte kameraet hjemme på sofabordet. Hvis det ser ud til at blive en kølig dag, så giv dine forældre din jakke eller cardigan, som de kan holde for dig, indtil du får brug for den.

Tag testen: Hvad skal du have på til din konfirmation?

I kirken

Er du nervøs?

I kirken er hele klassen samlet, og alle er lidt nervøse og spændte på, hvordan konfirmationen kommer til at gå. Brug lige en halv time på at øve trosbekendelsen og Fadervor i dagene op til konfirmationen. Så sikrer du dig, at du ikke kludrer i det i kirken, og hvis nerverne har sat sig lidt for meget fast i maven, så træk vejret helt ned i maven tre dybe gange, inden du træder ind i kirken. Det er en kendt teknik til at få ro på dine nerver, så du undgår svedige hænder og hamrende hjerte.

Lyt til præsten

Du er sikkert superspændt på hele din dag, og det kan derfor være liiiiidt svært at sidde stille i kirken. Men prøv alligevel lige at lytte efter, hvad præsten fortæller. Det er en dag, som du gerne vil huske, og præsten har lavet denne gudstjeneste specielt til jer.

Bliv ikke svimmel

Det er ganske normalt, at man under konfirmationen i kirken skal stå ret meget op. Men pas lige på, at du ikke får stillet dig for meget på hælene, for så kan man nemlig risikere at blive svimmel. Så bevæg fødderne lidt, når du står op og husk at drikke masser af vand fra morgenstunden.

Efter kirken

Husk vennerne

Desværre kan du ikke være med til at fejre dine klassekammerater på dagen, da I jo alle sammen skal holde hver jeres fest, men i stedet er det en supersød idé at give en lille gave, så de ved, at du tænker på dem. Du kan give en fin, rød rose eller skriv et kort til dem, som du kan lægge i deres rosepose i kirken. 

Tak til præsten

Når gudstjenesten er færdig, og I har fået taget jeres klasse-konfirmationsbillede, så husk lige at vende dig om og sige tak til præsten, inden du smutter fra kirken. I har haft mange timer med konfirmationsforberedelse sammen, og denne gudstjeneste var sidste skridt på din konfirmationsrejse. Det kan jo være, at der går lang tid, før du ser ham eller hende igen.

Smiiiiil

Da du måske bliver konfirmeret samme dag som dine veninder fra klassen, så kan I desværre ikke være sammen til hinandens fester. Husk derfor at få taget billeder sammen med dine konfi-BFF’er ude foran kirken, inden I hver især tager hjem og fester med familien. 

Læs mere om: