Mode

Hvad skal du have på på din store dag? Kjole, jakkesæt, sneakers? Se de nyeste trends indenfor konfirmationsmode, og find inspiration til et skarpt look her på siden.

Jakkesæt eller jeans og skorte? Fin kjole eller buksedragt? Det kan være vildt svært at finde ud af, hvad du skal have på på din store dag! Du vil jo sikkert gerne have, at det bliver helt perfekt, ikke? Men at finde det perfekte konfirmationslook handler om meget mere end bare konfirmationskjolen eller jakkesættet. Du skal jo også have konfirmationssko, accessories og måske endda også en jakke til efter kirken.

Indholdet fortsætter under annoncen

Vi har samlet de 5 vigtigste steps til at vælge dit konfirmationslook:

1. Vælg dit konfirmationstøj

Det første og vigtigste step på vejen mod dit konfirmationslook er valget af konfirmationstøj.

Hvis du er en pige, har du ret mange muligheder for tøj. Du kan vælge en konfirmationskjole eller en buksedragt, som begge findes i mange forskellige styles og længder. Her skal du bare beslutte dig for, om du helst vil have kjole eller bukser på. Men der er også virkelig mange flotte sæt med enten shorts eller nederdele, som du kan matche en flot bluse til. Så start med at beslutte dig for, hvad du synes, er flottest.

Der er ikke helt lige så mange muligheder til drenge. Det mest populære konfirmationstøj til drenge er et jakkesæt eller et par jeans med en blazer til. Du skal vælge ud fra, om du vil have det bedst i et jakkesæt eller i et par jeans. Måske har du aldrig haft et jakkesæt på før – og så kan konfirmationen være en oplagt mulighed til at give det et forsøg.

2. Vælg dine konfirmationssko

Dine sko har stor betydning for dit samlede konfirmationslook.

For piger står valget ofte mellem højhælede eller flade sko. Det er nemlig super trendy at have en lille hæl på til sin konfirmation for at give konfirmationslooket et mere feminint udtryk. Men det er også virkelig cool med sneakers til både kjole og buksedragt, og hvis du er til det mere sporty look, er sneakers helt sikkert din ven! Det kommer alt sammen an på, hvilket look, du er efter – og hvad du føler dig mest tilpas i.

Drenge har det lidt nemmere, da de ikke skal vælge mellem høje eller lave sko, men de skal tage stilling til sneakers eller pæne sko. Her er det vigtigt, at du overvejer, hvad du gerne vil udtrykke. Det kan give et sporty look at have sneakers på til jeans og blazer, mens loafers eller herresko er mere klassiske. Du kan også vælge et par fede støvler og smøre dine jeans op, hvis du er mest tilpas med et lidt mere råt look.

Fortsættes under artiklerne... 

3. Find den perfekte konfirmations-frisure

Når du har valgt dit konfirmationstøj- og sko, er det tid til håret! For at undgå en kikset frisure bør du style dit hår på dagen – ingen har nogensinde set godt ud med morgenhår. Tal med dine forældre eller søskende om, hvordan du gerne vil have dit hår siddende på dagen, så I kan øve det inden, hvis I ikke tager til frisør. Det kan være en løs fletning, lange slangekrøller eller en flot opsætning.

Selv om de fleste drenge har en korthårs-frisure, kan det være en god idé at øve, hvordan det helt præcist skal sidde. Så ender du ikke med for meget voks i håret. Har du langt hår, kan du sætte det i en knold eller lade det hænge. Men det er nemmere at vælge frisure, når dit outfit er på plads.

4. Vælg en konfirmationsjakke

Du får brug for en jakke til din konfirmation, for selvom du skal konfirmeres i foråret, så kan man desværre aldrig regne med det danske vejr. Derfor kan det være en god idé med en jakke eller cardigan til efter kirken, når du står udenfor og bliver ønsket tillykke. Der er virkelig mange fine jakker og cardigans at vælge mellem, og du skal vælge en, der passer til resten af dit look. Et girly look kan opnås med en fin flæsecardigan, mens en denim- eller læderjakke vil gøre dit look mere friskt og råt. Du kan også vælge en oversize blazer eller frakke for en mere hip vibe. Det er heldigvis helt op til dig selv, hvad du helst vil udstråle til konfirmationen, og de fleste jakker passer faktisk til alle slags look.

5. Vælg dine accessories

Prikken over i’et i dit konfirmationslook er dine accessories! Det er meget forskelligt, hvad både drenge og piger vælger, men det gode ved accessories er, at stort set alt passer til alt. Du har nemlig mulighed for at vælge noget spøjst eller sjovt, som repræsenterer dig. Det kan være en butterfly med et sjovt mønster eller med din yndlingsserie på, hårbånd, schrunchies, neglelak, slips eller manchetknapper. Smykker er nok den mest populære accessorie for piger, og her kan du vælge alt fra halskæder og øreringe til armbånd, diademer og ankelkæder. Accessories er heller ikke et must for looket. De kan bare være med til at repræsentere din personlighed, så du shiner så meget som muligt, når du skal konfirmeres.